Felie de caramel invelit in ciocolata

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Felie de caramel invelit in ciocolata

1. Unge o tava de 30x20cm apoi adauga hartie de copt lasand hartia mai lunga pe cele doua parti lungi ale tavii. 2. Amesteca biscuitii, laptele topit si nuca de cocos apoi adauga-le in tava presand si niveland continutul. 3. Amesteca untul, laptele condensat, zaharul si siropul de artar. Amesteca-le 15 min pe foc mic pana continutul se ingroasa si devine omogen si usor colorat. Se lasa sa se linisteasca cateva minute apoi se adauga peste baza de biscuiti. Se lasa la frigider pentru 30 de minute. 4. Taie ciocolata in bucati apoi topeste-o la bain marie avand grija ca apa sa nu atinga bolul in care este ciocolata. Dupa ce s-a topit adauga uleiul si amesteca pana se omogenizeaza. Intinde-l peste caramel si lasa-l sa se aseze apoi se lasa frigider din nou pana cand devine ferm. 5. Se taie in 24 de triunghiuri. Pofta buna!!

Ingrediente Felie de caramel invelit in ciocolata

100 gr biscuiti simplii de ciocolata

sfaramati

100 gr un nesarat

topit

2 linguri nuca de coco

125 gr unt nesarat

extra

400 ml lapte condensat indulcit

90 gr zahar pudra

3 linguri sirop artar

250 gr ciocolata neagra

2 lingurite ulei

Categorii