Flan cu ciuperci si pui

Reteta culinara Flan cu ciuperci si pui din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Flan cu ciuperci si pui

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Flan cu ciuperci si pui

 

Daca n-as fi preparat mai inainte Quiche Alsacienne n-as fi stiut cum sa imbogatesc gustul flanului. Am pornit de la o reteta lalena.ro de Flan cu ciuperci pe care am modificat-o. I-am adaugat ca la Quiche pastrama de pui (sunculita afumata sau bacon, kaizer, etc.), am inlocuit total cascavalul cu branza de capra iar ca metoda de preparare, in loc sa asez neprelucrate legumele in tava peste care sa torn aluatul, le-am pregatit dupa metoda de la Quiche pentru un gust mai savuros si zic eu ca n-am gresit. Daca va grabiti puteti sa le asezati crude in tava dar n-am probat gustul. Precizez ca aluatul este de clatita turnat de 2-3 cm cat sa cuprinda legumele si este un aluat umed (a doua zi e consistent, mai ferm), nu are legatura cu Quiche. Nu stiu daca este pe placul tuturor, eu n-am obiectii, avantajul este si acela ca se face repede. Eu am riscat si am asezat in tava de pizza, a crescut peste borduri dar nu s-a revarsat. Este bine daca aveti o tava cu pereti mai inalti, poate fi si rectangulara ca forma.

Ingrediente Flan cu ciuperci si pui

100 gr pastrama de pui (mai buna afumata) sau sunculita afumata, bacon, kaizer, etc.

Ceapa rosie-1 buc

Ciuperci albe proaspete-150 g

Branza de capra sau cascaval-100 g

Oua-4 buc

Lapte-500 ml

Faina-200 g

Sare, piper-1 lingurite

nucsoara (un varf)-optional

Categorii