Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa - Iata cum se face Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

 

Iata o reteta simpla pentru a pregati pui prajit acasa, similar cu cel de la KFC. Aceasta reteta de Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa  va oferi o crusta crocanta si pui fraged, la fel ca in faimosul restaurant de fast-food.

Ingrediente Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa 4 bucati de piept de pui sau pulpe, fara os si piele 500 ml de lapte batut sau iaurt (pentru marinada) 2 oua 2 cani de faina alba 1 cana de amidon de porumb (optional, pentru extra crocanta) 1 lingurita de sare 1 lingurita de piper negru 1 lingurita de boia dulce sau iute (in functie de preferinte) 1 lingurita de praf de usturoi 1 lingurita de praf de ceapa 1 lingurita de cimbru uscat 1 lingurita de oregano uscat 1 lingurita de pudra de mustar (optional) Ulei pentru prajit (de preferinta de floarea-soarelui sau arahide)

Mod de preparare Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa Marinarea puiului: Intr-un bol, adauga laptele batut sau iaurtul si scufunda bucatile de pui in acest amestec. Lasa-le la marinat timp de minimum 1 ora, de preferat peste noapte in frigider. Aceasta ajuta la fragezirea carnii.

Pregatirea ingredientelor uscate: Intr-un bol separat, amesteca faina, amidonul de porumb, sarea, piperul, boiaua, praful de usturoi, praful de ceapa, cimbrul, oregano si pudra de mustar.

Prepararea crustei: Scoate puiul din marinada si scutura-l usor pentru a elimina excesul de lapte batut. Bate ouale intr-un alt bol. Treci fiecare bucata de pui prin amestecul de faina, apoi prin oua, si din nou prin amestecul de faina, apasand usor pentru a se lipi bine condimentele si crusta.

Prajirea: Incinge uleiul intr-o tigaie adanca sau intr-un friteuza la 170°C - 180°C. Prajeste puiul in transe pentru aproximativ 6-8 minute pe fiecare parte, pana cand devine auriu si crocant. Scoate puiul pe un servetel de hartie pentru a absorbi excesul de ulei. Servire:   Serveste puiul prajit cu sosurile tale preferate si o garnitura de cartofi prajiti sau salata. Recomandam si pilaf de pui.

Aceasta este o versiune de casa a celebrului pui prajit KFC, cu o crusta crocanta si aromata.

Ingrediente Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

Ingrediente Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

4 bucati de piept de pui sau pulpe, fara os si piele

500 ml de lapte batut sau iaurt (pentru marinada)

2 oua

2 cani de faina alba

1 cana de amidon de porumb (optional, pentru extra crocanta)

1 lingurita de sare

1 lingurita de piper negru

1 lingurita de boia dulce sau iute (in functie de preferinte)

1 lingurita de praf de usturoi

1 lingurita de praf de ceapa

1 lingurita de cimbru uscat

1 lingurita de oregano uscat

1 lingurita de pudra de mustar (optional)

Ulei pentru prajit (de preferinta de floarea-soarelui sau arahide)

Categorii