Flan cu nuca de cocos
Din categoria „Retete simple”, prezentam Flan cu nuca de cocos! Un desert magic, impartit in 2 texturi complementare care te vor face sa il sa savurezi cu placere!
Instructiuni de preparare Flan cu nuca de cocos
Pregatiti caramelul: puneti zaharul si putina apa intr-o cratita pe foc mediu si lasati pana se formeaza caramelul. Turnati-l imediat pe fundul unei forme.
Bateti ouale si adaugati laptele de cocos. Amestecati si apoi adaugati laptele condensat indulcit si amestecati bine.
Adaugati nuca de cocos rasa si amestecati. Turnati totul in forma unde anterior ati turnat caramelul.
Puneti tava intr-o alta forma mai adanca si umpleti cu apa clocotita pana la jumatate pentru a face un bain-marie.
Coaceti 45 minute la 180°C. Incercati cu lama unui cutit pe lateral; ar trebui sa iasa curata, altfel nu este inca gatit.
Se lasa sa se raceasca inainte de a fi scos din forma. Gata!
Ingrediente Flan cu nuca de cocos
Pentru caramel:
70 gr zahar
un pic de apa
Pentru flan:
400 gr lapte concentrat dulce
400 ml lapte de nuca de cocos
75 gr de nuca de cocos rasa
3 oua