Flan de ciocolata fara gluten
Lasati-va ispititi de acest flan de ciocolata! O reteta usor de facut, gust de ciocolata si garantat fara gluten. In aceasta reteta nu am folosit faina, ci doar amidon. O idee buna pentru cei cu intoleranta / alergici la gluten :-)
Instructiuni de preparare Flan de ciocolata fara gluten
Puneti laptele si pastaia de vanilie intr-o cratita si puneti la fiert.
Intre timp, amestecati amidonul cu oul, galbenusul, zaharul si smantana. Adaugati laptele fiert, apoi cacao si amestecati bine.
Preincalziti cuptorul la 180° C. Varsati toata compozita in tigaie si ingrosati la foc mediu.
Se toarna amestecul intr-o forma de silicon, unsa cu unt si se coace 30 de minute la 180° C.
Gata!
Ingrediente Flan de ciocolata fara gluten
800 ml lapte
1 pastaie de vanilie
100 gr amidon
1 ou
1 galbenus
175 gr zahar
200 ml smantana 30% grasime
30 gr cacao pudra