Fondant de ciocolata fara gluten
Este greu sa mananci un desert cu ochii inchisi atunci cand ai intoleranta la lactoza sau la gluten. Petitchef rezolva aceste probleme cu un desert cu ciocolata si fara gluten.
Instructiuni de preparare Fondant de ciocolata fara gluten
Se topeste ciocolata impreuna cu untul. Se adauga zaharul si se amesteca. Apoi se adauga faina de porumb si se amesteca asigurandu-va ca nu se formeaza cocoloase.
Separati albusurile de galbenusuri. Se adauga galbenusurile la amestecul de ciocolata si se amesteca bine.
Se bat albusurile spuma si se adauga la amestecul de ciocolata. Se incorporeaza cu miscari largi astfel incat aluatul sa fie cat mai aerat.
Se toarna amestecul in ramekins unse in prealabil si se coace timp de 10 minute la 200°C. Coaceti numai 6 - 7 minute pentru o un fondant care curge.
Si acum va puteti bucura de fondantul dvs. de ciocolata!
Ingrediente Fondant de ciocolata fara gluten
150 gr ciocolata neagra
100 gr unt
4 oua
30 gr faina de porumb
90 gr zahar