Fondant de ciocolata neagra cu prune uscate

Reteta culinara Fondant de ciocolata neagra cu prune uscate din categoria Dulciuri. Specific Franta. Cum sa faci Fondant de ciocolata neagra cu prune uscate

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Fondant de ciocolata neagra cu prune uscate

 

O reteta fara zahar numai cu ciocolata neagra si prune uscate.  Este foarte bun si consistent. O felie ne calmeaza pofta de dulce. Am avut un mic accident ori din cauza ciocolatei negre folosite 93%  care era foarte bogata in unt de cacao ori din cauza untului folosit (un unt de tabla pentru tartinat). Partea grasa s-a separat cand am adaugat oul (era poate prea rece?) si aveam in castron un lichid gras si o compozitie compacta. Am aruncat lichidul si am salvat compozitia compacta care a devenit astfel mai putin grasa deci mai dietetica 😀 . Din cate am citit, este pacat ca l-am aruncat il puteam pastra si folosi la altceva.   https://www.blogulluicatalina.com/2020/11/fondant-de-ciocolata-neagra-cu-prune.html    

 

INGREDIENTE
120 gr prune uscate bio 130 gr ciocolata neagra (70 gr la 93% si 60 gr la 85%) 50 ml smantana 65 gr unt moale 1 ou

Indepartati samburii si taiati prunele bucatele.

Puneti la topit ciocolata neagra impreuna cu smantana lichida la bain-marie.

Amestecati bine si luati de pe foc.

Adaugati untul si amestecati.

Puneti oul , apoi prunele si amestecati. Cum va spuneam un lichid gras s-a separat ca o apa, l-am aruncat.

Puteti filma o forma mica de chec, eu am spalat si folosit cutia de unt.

Puneti compozitia inauntru, acoperiti si dati la rece 12 ore.

Scoateti din forma si taiati felii.

Ingrediente Fondant de ciocolata neagra cu prune uscate

120 gr prune uscate bio

130 gr ciocolata neagra (70 gr la 93% si 60 gr la 85%)

50 ml smantana

65 gr unt moale

1 ou

Categorii