Fructe proaspete in jeleu

Timp de preparare o ora si 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Fructe proaspete in jeleu

Înmoi foile de gelatina în apa rece. Rondelele de ananas le pui la scurs si colectezi sucul. 4 felii le pui deoparte, iar restul le tai în bucatele. Speli ciresele, prunele si nectarinele si le scoti sâmburii. Ciresele le lasi întregi, prunele si nectarinele le tai în bucati sau în felioare. Amesteci sucul de ananas cu cel de mere si completezi cu apa pâna obtii 1 litru de lichid. Pui zeama de lamâie si zahar brun dupa gust. Dizolvi foile de gelatina într-o cratita, deasupra focului. Adaugi siropul si dizolvi încet toata gelatina, apoi iei craticioara de pe foc si o lasi la racit, pâna începe gelatina sa se solidifice pc peretii vasului. Pentru pregatirea finala a jeleului ai nevoie de un vas cilindric. Asta pentru ca, dupa ce îl clatesti cu apa rece, asezi rondelele de ananas sprijinite de marginea vasului. Când gelatina începe sa se lege. amesteci fructele între ele si torni gelatina în castron, având grija sa nu cada rondelelc de ananas. Bagi în frigider jeleul pâna se solidifica. Speli portocala cu apa fierbinte si o tai în rondele foarte subtiri. Pe un platou asezi felii de portocala pe care rastorni jeleul. Restul feliilor le rasucesti si le folosesti la ornare, împreuna cu menta.

Ingrediente Fructe proaspete in jeleu

12 foi de gelatina

1 conserva mica de ananas sau felii de anana

proaspat

300-400 mi suc natural de mere

125 g cirese

2 prune

1-2 nectarine

zahar brun

1-2 linguri de zeama de lamâie

1 portocala

frunzulite de

menta pentru ornat.

Categorii