Fursecuri cu gem de zmeura

Reteta culinara Fursecuri cu gem de zmeura din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Fursecuri cu gem de zmeura

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Fursecuri cu gem de zmeura

 

Fursecuri fragede, aromate, care pot fi pastrate chiar si pentru o saptamana daca rezista ;) M-am inspirat de la https://www.bucataras.ro/Constelatialeu/wall/ Multumesc frumos! Eu am modificat reteta si am folosit ingredientele pe care le aveam la indemana . ,,Bunatati de Craciun''

 

INGREDIENTE
600gr faina 250 gr margarina Rama 2 galbenusuri 2 linguri de zahar pudra coaja de la o lamaie esenta de vanilie un praf de sare un praf de copt UMPLUTURA gem de zmeura zahar pudra pentru tavalit

Mixam galbenusurile cu zaharul pudra, esenta de vanile , coaja de lamaie, praful de sare si margarina.

Adaugam faina amestecata cu praful de copt si framantam un aluat dar nu prea mult atat cat sa incorporat faina.

Aluatul se infoliaza si se da la frigider pentru cel putin 2 ore sau mai bine de pe o zi pe alta.

Scoatem aluatul de la frigider si il impartim in patru. Luam cate o bucat de aluat si o intindem cu sucitorul si o portionam cu ajutorul cutitului dimensiunea dorita dreptunghiuri, patrate sau forme de stelute, cercuri, braduti etc Eu am ales varianta dreptunghiuri.

Am pus in fiecare dreptunghi gem de zmeura si l-am facut sul , dandu-i forma de tigareta, asezandu-l in tava tapetata cu hartie de copt.

Tava se introduce la cuptorul preincalzit la o temperatura de 170 grade pana se rumenesc usor.

Cat sunt caldute se tavalesc prin zahar pudra.

Pofta buna!

Ingrediente Fursecuri cu gem de zmeura

600gr faina

250 gr margarina Rama

2 galbenusuri

2 linguri de zahar pudra

coaja de la o lamaie

esenta de vanilie

un praf de sare

un praf de copt

UMPLUTURA

gem de zmeura

zahar pudra pentru tavalit

Categorii