Fursecuri cu lamaie

Reteta culinara Fursecuri cu lamaie din categoria Dulciuri. Cum sa faci Fursecuri cu lamaie

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Fursecuri cu lamaie

 

Pentru iubitorii de dulce cu parfum si gust de lamaie, aceste fursecuri sunt perfecte, se fac usor doar ca se lasa asteptate prin frigider pana ajung in cuptor, in rest sunt foarte bune!

 

INGREDIENTE
100g unt la temperatura camerei 80 zahar 1 ou coaja de la o lamaie 260g faina 4g praf de copt putina sare 30ml zeama de lamaie In plus: 100g zahar tos 100g zahar pudra

Mixam untul cu zaharul pana devine cremos, adaugam oul cu coaja de lamaie, mixam pana la omogenizare, dupa care faina o amestecam cu sarea si praful de copt si le punem in 3 , 4 transe, dar cernute si mixam dupa fiecare pana obtinem o pasta grosuta, la final adaugam zeama de lamaie, incorporam bine pana ce aluatul devine omogem si lipicios.Dam bolul la frigider pentru circa 2 ore! Dupa acest timp, scoatem aluatul si luam cate o bucatica din compozitie si formam in podul palmelor bilute de marimea unei nuci si le asezam pe un platou, continuam pana terminam tot aluatul, mie mi-au iesit 18 fursecuri. Bagam platoul inapoi la frigider pentru minim jumatate de ora, timp in care pregatim 2 castronele/boluri mai mici cu zahar, unul tos si unul pudra. Incalzim cuptorul la 180°C.Scoatem bilutele de aluat, le trecem prima data prin zahar tos, apoi zahar pudra cat sa fie acoperite in totalitate si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. (Facem acest pas foarte repede pentru a nu se incalzi aluatul). Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 10-15 minute sau pana cand fursecurile au crapat frumos deasupra!Dupa ce sunt gata, le lasam se raceasca, apoi le putem servi cu placere!

Ingrediente Fursecuri cu lamaie

100g unt la temperatura camerei

80 zahar

1 ou

coaja de la o lamaie

260g faina

4g praf de copt

putina sare

30ml zeama de lamaie

In plus:

100g zahar tos

100g zahar pudra

Categorii