Fursecuri cu nuci si coaja de portocala

Timp de preparare 2 ore si 15 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Fursecuri cu nuci si coaja de portocala

Blat: Se mixeaza toate ingredientele, in ordine, pana se obtine o pasta, care se lasa la frigider timp de o ora.Dupa racire, se fac bilute din aluat( cca 3cm diametrul) si se aseaza pe o tava acoperita cu hartie de copt, lasand cca 5cm distanta intre ele. Se coc la foc mic 15-20 min. Se lasa la rece, dupa care se dau cu prima glazura, se lipeste cate o jumatate de miez de nuca si la sfarsit se pune glazura aromata. Eventual, se orneaza cu bomboane colorate. Glazura de ciocolata: Se topeste zaharul in apa la foc mic, apoi se ia de pe foc si se pune ciocolata amestecand bine. Se toarna pe fiecare prajiturica in parte, apoi se lipeste cate o jumatate de miez de nuca. Deasupra se pune glazura aromata. Pofta buna!

Ingrediente Fursecuri cu nuci si coaja de portocala

Cu aceasta reteta am participat la concursul "prajiturele de Craciun".

Reteta este inventata de mine

pornind de la reteta veche de fursecuri

de la mama

la care am adaugat cateva ingrediente noi si anume: coaja de portocale

scortisoara si cocos.

Blat:

250g margarina

150g zahar

un ou

doua lingurite coaja rasa de portocala,o lingurita vanilie

300g faina

o lingurita praf de copt

un praf de sare si 100g cocos razuit.

Glazura de ciocolata:

doua linguri zahar

2-3 linguri apa

o ciocolata amaruie,sau cu lapte(100g)

taiata in bucatele.

Glazura aromata:

doua linguri suc de portocale

o jumatate lingurita scortisoara

cca 80g zahar pudra cu aroma de vanilie. Se amesteca bine si se toarna peste prajiturele.

Categorii