Fursecuri cu unt de alune

Timp de preparare o ora si 15 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Fursecuri cu unt de alune

Se freaca bine zaharul cu untul pana devine spumos se adauga untul de alune,si restul ingridentelor pana se formeaza aluatul.Se intinde o foaie de aluminiu pe o plansa sau pe masa se rastoarna aluatul si se formeaza un salam sau rulou care se da la frigider ptr 3 ore. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade,se scoate ruloul de aluat si cu un cutit ascutit se taie felioare potrivite care se pun pe tava cu distanta intre ele.Se formeaza un model cu o furculita care se foloseste ca o grebla si se coc 12minute sau pana sant coapte.Se scot din cuptor si se lasa la racit dupa care se pastreaza intr-o cutie ermetica.Sant crocante dar nu tari si untul de alune le da un gust aparte. Cine doreste sa le faca mai speciale se poate topi 100 gr de ciocolata cu 1 lingura de ulei ca sa fie lucios -se topeste la microunde sau la bain marin.Se freaca putin ciocolata topita si se inmoaie jumatate din fursec in ciocolata si se lasa pe o plansa sa se usuce-au un efect si un gust mai deosebit.

Ingrediente Fursecuri cu unt de alune

1/2 pahar zahar

1/2pahar zahar brun

100 gr de unt

1/2 pahar unt de alune de calitate-Skypy sau alta firma

1ou

11/4pahar de faina

1/4 lingurita de sare

3/4 lingurita bicarbonat

1/2llingurita praf de copt

Categorii