Fursecuri cu unt si gem de caise

Reteta culinara Fursecuri cu unt si gem de caise din categoria Dulciuri. Cum sa faci Fursecuri cu unt si gem de caise

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Fursecuri cu unt si gem de caise

250 g unt cu 82% grasime 200 g zahar pudra 4 galbenusuri 100 ml lapte cu 3,5% grasime esenta vanilie bourbon un praf de sare 5 g praf de copt gem de caise zahar pudra

Untul moale se amesteca cu zaharul pudra pana obtinem o pasta moale, se adauga si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Separat se amesteca galbenusurile cu sarea si laptele, apoi se incorporeaza in amestecul de unt si zahar. La final se adauga, cernute, faina si praful de copt,se omogenizeaza bine pana se obtine un aluat mai moale. Acest aluat se pune intr-o punga posh, se taie varful si se posheaza niste bile in care facem o adancitura cu ajutorul degetului. In fiecare adancitura punem gem de caise. Intr-oducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, se coc cca 20 min sau pana incep sa se rumeneasca frumos pe margine. Se scot din cuptor se azeaza pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra. Se pot pastra mai multe zile intr-o cutir de tabla speciala pentru fursecuri, asta in cazul in care nu dispar cat ai zice fursec.Nimic complicat, se fac repede se manaca la fel de repede.

Ingrediente Fursecuri cu unt si gem de caise

250 g unt cu 82% grasime

200 g zahar pudra

4 galbenusuri

100 ml lapte cu 3,5% grasime

esenta vanilie bourbon

un praf de sare

5 g praf de copt

gem de caise

zahar pudra

Categorii