Fursecuri de Craciun portugheze (Broas)
Reteta culinara Fursecuri de Craciun portugheze (Broas) din categoria Dulciuri. Specific Portugalia. Cum sa faci Fursecuri de Craciun portugheze (Broas)
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Fursecuri de Craciun portugheze (Broas)
Azi am indraznit sa fac fursecurile tipice de Craciun din Portugalia-sunt aromate si foarte gustoase. Daca vreti sa incercati ceva diferit, faceti acesti biscuiti minunati.
INGREDIENTE
E foarte important sa urmam instructiunile de confectionare -mai ales timpul de coacere-deoarece nu vrem fursecuri prea tari, sau rpea arse.
Intr-o cratita punem apa, uleiul de masline, sare, mierea, zaharul,scortisoara si feniculul-punem la fiert pe aragaz, amestecand cu o lingura. Adauagam si nucile sau migdalele macinate (nu foarte fin)-eu am amestecat din amandoua . Puteti folosi la alegere.
Cand da in clocot bine-face ca o spuma, adaugam faina treptat, si amestecam , avand grija sa omogenizam cu faina. LAsma la foc mic, amestecand mereu pe toate partile (ca si la eclere). Cand se formeaza cu usurinta ca o minge, stingem aragazul. Modelam cu mana asa calde bile si crestam cu cutirul forme sau facem o adancitura cu degetul.
Incingem cuptorul la 180-200 grade; Intr.o tava cu hartie de copt punem bilele si le dam la cuptor pentru 12-15 minute. Nu mai mult. O sa fie moi cand le scoatem-nu va faceti griji, ca atunci cand se racest devin mai dure.
Cand le scoatem din tava le trecem prin zahar tos-si le asezam pe o farfurie. Lasam sa se raceasca inainte de a servi.
Ingrediente Fursecuri de Craciun portugheze (Broas)
0,5 litru apa
250 ml ulei de masline
1 lingura scortisoara
1 lingura praf de fenicul
putina sare
2 linguri miere
350 gr zahar brun
100 gr nuci /sau migdale macinate
500 gr faina
zahar tos pentru final