Fursecuri de sarbatoare

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Fursecuri de sarbatoare

Se face un aluat din faina, amidon, ou, zahar, unt si coaja de lamaie,apoi se inveleste in folie si se da la rece 1 ora. Pe surprafata de lucru presarata cu faina se intinde o foaie de aluat groasa de 3-4 mm. Se decupeaza din ea fursecuri de diferite forme. Eu am facut, mutrite, stelute si inimioare.Din jumatate dintre ele scoti mijlocul sub forma de stea, inimioara si in cazul mutritelor, mai decupezi un cerc pe care apoi il transformi intr-o mutrita. Le coci si pe unele si pe altele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cam 10-15 minute.Stelutele le-am ornat cu gem de caise, iar partea fara mijloc am dat-o prin zahar pudra si am pus-o peste partea cu gem, apoi inimioarele le-am ornat cu ciocolata, iar pe mutrite am pus ciocolata amestecata cu unt de arahide.

Ingrediente Fursecuri de sarbatoare

250 g faina

50 g amidon,sau 1 pachet praf de budinca de vanilie

1 ou

150 g zahar

200 g unt

coaja rasa de la 1 lamaie

faina pentru intin

gem de caise

50 g ciocolata

zahar pudra

2 lingurite de unt de arahide

Categorii