Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata

1.Se amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat,esenta,oul si galbenusurile adaugate cate unul. Se hidrateaza merisoarele in apa fiarta cateva minute(cca 15 minute)apoi se scurg bine.Merisoarele hidratate se incorporeaza in amestecul de mai sus. 2.Se amesteca faina cu amidonul si apoi se incorporeaza in aluat.Aluatul se da la rece cel putin 30 minute apoi se fac gramajoare ,usor distantate cu lingurita si se da tava la copt,cca.20 minute,in cuptorul preincalzit. 3.Fursecurile se scot din tava si se lasa la racit. 4 Se topeste ciocolata cu lingurita de unt sau ulei la bain marin apoi fiecare fursec se trece prin ciocolata si apoi prin Se dau la rece cateva minute sa se intareasca ciocolata si se pot decora cu capsuni trecute prin ciocolata. Pofta buna!

Ingrediente Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata

aluat:

250 g unt sau margarina

150 g zahar

100 g merisoare deshidratate

2 plicuri zahar vanilat(sau esenta)

1 ou

3 galbenusuri

250 g faina

150 g amidon de porumb(Gustin)

pentru ornat:

100 g ciocolata lapte

cateva capsuni

Categorii