Fursecuri linzer / linzer cookies

Timp de preparare 35 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Fursecuri linzer / linzer cookies

Reteta originala de Linzer se face cu gem de zmeura iar in aluat se mai pun si migdale macinate.

Intr-un castron se amesteca faina cu scortisoara si sare. La mixer, se freaca untul spuma si apoi se adauga zaharul,mixandu-se cca 3 minute.

Apoi adaugam esenta de vanilie,galbenusurile si coaja de lamaie.La sfarsit se adauga faina si se mixeaza pana la omogenizare.

Se imparte aluatul in 2 parti egale si se formeaza 2 dreptunghiuri de cca 1,5 cm.grosime. Se impacheteaza cele 2 dreptunghiuri in folie de plastic si se tin la frigider cel putin 1 ora. Incalzim cuptorul la 180 grade Celsius.Se intinde o foaie de 1 cm.grosime pe o suprafata pudrata cu faina .Se taie cu forma de biscuiti forme cu diametrul de cca 5-7,5 cm.

Si cu alta forma mai mica de 2,5 cm se decupeaza centrul. Eu am folosit forme obisnuite de biscuiti.Se vede ca nu au iesit taiate perfect pe centru. Pe tava cu hartie de copt se aseaza la distanta de 2 cm.

Se coc 12-15 minute pana devin usor maronii.Se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar pudra biscuitii decupati si se lipesc cu gem.

Ingrediente Fursecuri linzer / linzer cookies

560 g faina

1 lingurita scortisoara

1/2 lingurita sare

460 g unt/margarina la temp.camerei

270 g zahar tos

coaja rasa de la 2 lamai

esenta vanilie

4 galbenusuri

zahar pudra

gem caise,cirese,piersici

Categorii