Fursecuri linzer / linzer cookies
Instructiuni de preparare Fursecuri linzer / linzer cookies
Reteta originala de Linzer se face cu gem de zmeura iar in aluat se mai pun si migdale macinate.
Intr-un castron se amesteca faina cu scortisoara si sare. La mixer, se freaca untul spuma si apoi se adauga zaharul,mixandu-se cca 3 minute.
Apoi adaugam esenta de vanilie,galbenusurile si coaja de lamaie.La sfarsit se adauga faina si se mixeaza pana la omogenizare.
Se imparte aluatul in 2 parti egale si se formeaza 2 dreptunghiuri de cca 1,5 cm.grosime. Se impacheteaza cele 2 dreptunghiuri in folie de plastic si se tin la frigider cel putin 1 ora. Incalzim cuptorul la 180 grade Celsius.Se intinde o foaie de 1 cm.grosime pe o suprafata pudrata cu faina .Se taie cu forma de biscuiti forme cu diametrul de cca 5-7,5 cm.
Si cu alta forma mai mica de 2,5 cm se decupeaza centrul. Eu am folosit forme obisnuite de biscuiti.Se vede ca nu au iesit taiate perfect pe centru. Pe tava cu hartie de copt se aseaza la distanta de 2 cm.
Se coc 12-15 minute pana devin usor maronii.Se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar pudra biscuitii decupati si se lipesc cu gem.
Ingrediente Fursecuri linzer / linzer cookies
560 g faina
1 lingurita scortisoara
1/2 lingurita sare
460 g unt/margarina la temp.camerei
270 g zahar tos
coaja rasa de la 2 lamai
esenta vanilie
4 galbenusuri
zahar pudra
gem caise,cirese,piersici