Fursecuri rustice cu portocala si sirop de artar

Reteta culinara Fursecuri rustice cu portocala si sirop de artar din categoria Dulciuri. Cum sa faci Fursecuri rustice cu portocala si sirop de artar

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Fursecuri rustice cu portocala si sirop de artar

 

Delicioase, usor de preparat si foarte foarte fragede!

 

INGREDIENTE
350 gr. faina 250 gr. unt gras( 82%) 130 gr. zahar pudra un praf de sare 1/2 lingurita praf de copt 2 linguri pline de sirop de artar 1 galbenus o lingurita extract de vanilie coaja de la doua portocale Bio( neaparat) zeama de la o singura portocala medie Bio

Se mixeaza untul rece impreuna cu zaharul pudra, praful de sare, siropul de artar, aromele, vanilia, coaja de portocala, galbenusul de ou, sucul de portocale. se adauga faina si praful de copt, cand aluatul s-a omogenizat perfect se opreste mixerul.

Eu am simplificat putin, am luat gramajoare de coca direct din bol si am modelat cu mana putin umeda fursecurile, nu e nevoie sa le bibiliti...le-am asezat pe foaia de copt la distanta unele de altele, apoi cu o furculita le-am aplatizat usor. Am ales sa fac fursecurile mai mari, dar daca doriti le puteti face mai micute.

Am copt fursecurile la 180 de grade pana s-au rumenit usor pe margine, in jur de 25 de minute. Daca le faceti micute, modificati timpul, probabil vor fi gata in jur de 12 sau 14 minute.

Cand s-au racit le-am transferat cu grija pe un platou si le-am depozitat intr-o cutie.

Sper daca incercati reteta sa va placa, le puteti combina cu nutella, cu unt de arahide, etc...

Ingrediente Fursecuri rustice cu portocala si sirop de artar

350 gr. faina

250 gr. unt gras( 82%)

130 gr. zahar pudra

un praf de sare

1/2 lingurita praf de copt

2 linguri pline de sirop de artar

1 galbenus

o lingurita extract de vanilie

coaja de la doua portocale Bio( neaparat)

zeama de la o singura portocala medie Bio

Categorii