Fursecuri rustice cu portocala si sirop de artar
Reteta culinara Fursecuri rustice cu portocala si sirop de artar din categoria Dulciuri. Cum sa faci Fursecuri rustice cu portocala si sirop de artar
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Fursecuri rustice cu portocala si sirop de artar
Delicioase, usor de preparat si foarte foarte fragede!
INGREDIENTE
Se mixeaza untul rece impreuna cu zaharul pudra, praful de sare, siropul de artar, aromele, vanilia, coaja de portocala, galbenusul de ou, sucul de portocale. se adauga faina si praful de copt, cand aluatul s-a omogenizat perfect se opreste mixerul.
Eu am simplificat putin, am luat gramajoare de coca direct din bol si am modelat cu mana putin umeda fursecurile, nu e nevoie sa le bibiliti...le-am asezat pe foaia de copt la distanta unele de altele, apoi cu o furculita le-am aplatizat usor. Am ales sa fac fursecurile mai mari, dar daca doriti le puteti face mai micute.
Am copt fursecurile la 180 de grade pana s-au rumenit usor pe margine, in jur de 25 de minute. Daca le faceti micute, modificati timpul, probabil vor fi gata in jur de 12 sau 14 minute.
Cand s-au racit le-am transferat cu grija pe un platou si le-am depozitat intr-o cutie.
Sper daca incercati reteta sa va placa, le puteti combina cu nutella, cu unt de arahide, etc...
Ingrediente Fursecuri rustice cu portocala si sirop de artar
350 gr. faina
250 gr. unt gras( 82%)
130 gr. zahar pudra
un praf de sare
1/2 lingurita praf de copt
2 linguri pline de sirop de artar
1 galbenus
o lingurita extract de vanilie
coaja de la doua portocale Bio( neaparat)
zeama de la o singura portocala medie Bio