Galuste picante cu sos de ghimbir si marar

Timp de preparare o ora si 10 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Galuste picante cu sos de ghimbir si marar

Sa nu credeti cumva ,ca aceste galuste, se pot manca doar dulci,cu prune sau mai stiu eu cu ce gem... Pot fi si sarate, picante asa cum le-am facut eu, cu carne si sos. Facem prima data aluatul - iese foarte fraged si pufos. Cartofii fierti ii pasam cu blenderul, apoi se amesteca manual inca calzi cu faina, ouale, piper si sarea,dupa care se lasa sa se odihneasca. Ardeii si salamul le taiem cubulete mici si le amestecam cu carnea tocata, oul ,patrunjelul verde si le condimentam, apoi amestecam pina se omogenizeaza. Si umplutura este gata. Cu miinile infainate formam galustele.Nu va sfatuiesc sa adaugati mai multa faina pentru ca galustele vor fi tari dupa fierbere. Numai in cazul in care aluatul este extem de umed, mai putem adauga maxim 1 lingura cu faina. Tinem aluatul in palma si punem o lingura din umplutura, apoi adunam marginile aluatului peste umplutura si formam gombotii care vor fi putin mai mari decat cei cu prune. Galustele le-am pus intr-o sita, apoi in apa care deja clocotea.Se lasa sa fiarba pina se ridica la suprafata, cam 7-10 minute sa se faca si interiorul. Scoatem galustele cu paleta si le tinem la cald pina le servim. Pregatim sosul.Untul il punem la topit , adaugam amidonul, mustarul si invartin incet, punand si cate o lingura cu iaurt,pina il punem pe tot.Adaugam pasta Wasabi, ghimbirul razuit , mararul si condimentam. Servim cate doua galuste calde, cu sos deasupra. Pofta mare sa aveti ! Sper sa va placa galustele mele...

Ingrediente Galuste picante cu sos de ghimbir si marar

Galuste:

600 g cartofi fieri

300 g faina

2 oua

2 linguri ulei

sare

Umplutura:

300 g carne tocata curcan

100 g salam picant

1/2 ardei gras rosu

1/2 ardei gras verde

1 ou

patrunjel verde

marar verde

sare

piper

Sos :

300 g iaurt

50 g unt

1 lingura mustar

1 lingura amidon

pasta Wasabi

3-4 cm ghimbir

marar verde

sare

piper

Categorii