Galuste picante cu sos de ghimbir si marar

Timp de preparare o ora si 10 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Galuste picante cu sos de ghimbir si marar

Sa nu credeti cumva ,ca aceste galuste, se pot manca doar dulci,cu prune sau mai stiu eu cu ce gem... Pot fi si sarate, picante asa cum le-am facut eu, cu carne si sos. Facem prima data aluatul - iese foarte fraged si pufos. Cartofii fierti ii pasam cu blenderul, apoi se amesteca manual inca calzi cu faina, ouale, piper si sarea,dupa care se lasa sa se odihneasca. Ardeii si salamul le taiem cubulete mici si le amestecam cu carnea tocata, oul ,patrunjelul verde si le condimentam, apoi amestecam pina se omogenizeaza. Si umplutura este gata. Cu miinile infainate formam galustele.Nu va sfatuiesc sa adaugati mai multa faina pentru ca galustele vor fi tari dupa fierbere. Numai in cazul in care aluatul este extem de umed, mai putem adauga maxim 1 lingura cu faina. Tinem aluatul in palma si punem o lingura din umplutura, apoi adunam marginile aluatului peste umplutura si formam gombotii care vor fi putin mai mari decat cei cu prune. Galustele le-am pus intr-o sita, apoi in apa care deja clocotea.Se lasa sa fiarba pina se ridica la suprafata, cam 7-10 minute sa se faca si interiorul. Scoatem galustele cu paleta si le tinem la cald pina le servim. Pregatim sosul.Untul il punem la topit , adaugam amidonul, mustarul si invartin incet, punand si cate o lingura cu iaurt,pina il punem pe tot.Adaugam pasta Wasabi, ghimbirul razuit , mararul si condimentam. Servim cate doua galuste calde, cu sos deasupra. Pofta mare sa aveti ! Sper sa va placa galustele mele...

Ingrediente Galuste picante cu sos de ghimbir si marar

Galuste:

600 g cartofi fieri

300 g faina

2 oua

2 linguri ulei

sare

Umplutura:

300 g carne tocata curcan

100 g salam picant

1/2 ardei gras rosu

1/2 ardei gras verde

1 ou

patrunjel verde

marar verde

sare

piper

Sos :

300 g iaurt

50 g unt

1 lingura mustar

1 lingura amidon

pasta Wasabi

3-4 cm ghimbir

marar verde

sare

piper

Categorii

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovl

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți - Cum se prepara acesti Dovlecei pan

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi - Decongelati untul de usturoi sau pregatiti-l proasp

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene - Cum se prepara Chirbuli - Reteta de oua georgiene:  Curata si t

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceste Păstăi cu usturoi și

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor - Cum se prepar

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Reteta culinara Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

Reteta culinara Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă din categoria Manca