Gem asortat din piersici, caise si nectarine

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Gem asortat din piersici, caise si nectarine

Se spală piersicile, caisele și nectarinele. Fructele mele au fost răscoapte, iar pielița s-a deshidratat ușor, așa că am ales să le decojesc. Se îndepărtează sâmburii, apoi se taie cuburi mai mici. Se pun într-o cratiţă, se acoperă cu zahăr. Fiind dulci, am pus doar 300 g zahăr. Se lasă cam două ore în cratiță, până își lasă sucul. Se fierbe gemul la foc mic, amestecând din când în când şi culegând spuma formată. Când gemul este legat, se ia de pe foc, se lasă un pic la răcorit, apoi se toarnă fierbinte în borcane. Se pun capacele, se întorc borcanele cu capul în jos şi se acoperă cu un prosop de bucătărie. După ce se răcesc, se depozitează la loc răcoros. Timp de pregătire: 20 min Timp de gătire: aprox 30 min Se obţin: 2 borcane de 270 g Poftă Bună! Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/06/gem-asortat-din-piersici-caise-si.html

Ingrediente Gem asortat din piersici, caise si nectarine

7 piersici

3 caise

3 nectarine

300 g zahăr.

Categorii