Gem de caise ( varianta cu sirop)
Reteta culinara Gem de caise (varianta cu sirop) din categoria Dulceata / Gem. Cum sa faci Gem de caise ( varianta cu sirop)
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Gem de caise ( varianta cu sirop)
Este unul dintre dulceturile mele preferate, este dulce-acrișor și „bun” în multe prăjituri. Anul acesta am facut o alta varianta, mai intai am facut un sirop si apoi am fiert fructele.
6 kg caise 2 kg de zahar 700 ml apăMai întâi am spălat caisele, am scos semințele și le-am tăiat în bucăți mai mici. Am avut grijă să scot petele de pe coajă. Intr-o cratita mai mare am pus zaharul si apa, am lasat sa fiarba pana a inceput sa lege un sirop, nu foarte gros, apoi am adaugat caisele tocate. Am avut grijă să îndepărtez spuma formată. Cand fructele au inceput sa se inmoaie bine, le-am trecut cu ajutorul unui piure de cartofi, nu le-am facut ca un piure, am lasat bucatile intregi. Am fiert dulceata cam 35-40 de minute, pana a inceput sa prinda o consistenta mai densa. Apoi am pus dulceata in borcane de 800 g, borcane spalate si sterilizate, am strans capacele bine pe borcane, apoi le-am acoperit cu o patura si le-am lasat sa se raceasca. Nimic complicat, doar căldura de afară este supărătoare, dar arta cere sacrificii....:
Ingrediente Gem de caise ( varianta cu sirop)
6 kg caise
2 kg zahar
700 ml apa