Gem de capsuni

Timp de preparare 3 ore si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Gem de capsuni

Intai de toate spalam bine toate capsunile,le punem intr-o sita sa se scurga de apa . Le scoatem coditele usor, fara a le strivi. Intr-o oala de tuci (sau una mai groasa oricum) puneti un rand capsuni, unul zahar, iar capsuni, iar zahar si tot asa pana terminati si capsunile si zaharul. Punem oala pe ochiul aragazului la foc potrivit. Cand se formeaza spuma o luam cu o paleta. Invartim in gem cu o lingura de lemn, la inceput mai rar, apoi cand se mai ingroasa mai des. Spre final taiem un sfert de lamaie cubulete si o punem in gem, iar restul punem numai zeama . Stoarcem lime-ul si punem zeama. Mai lasam sa dea cateva clocote. In timp ce dulceata fierbe pregatim borcanele. Le spalam bine cu apa fierbinte si le punem la scurs pe un prosop. Cand dulceata e gata o punem fierbinte in borcane. Infiletam bine capacele si asezam borcanele 10 minute cu gura in jos, apoi le intoarcem si le acoperim cu o patura groasa. A 2 a zi le dati la rece. Daca nu aveti un loc racoros unde sa le tineti, este de preferat ca deasupra fiecarui borcan de gem sa puneti putin conservant pentru ca sa nu riscati sa se strice, decat sa aruncati tot gemul, mai bine luati o lingurita doar de deasupra si aruncati si restul savurati.

Ingrediente Gem de capsuni

3 kg capsuni (de preferat sa fie bine coapte)

2 kg zahar

1 lamaie

1 lime

Categorii