Gem de capsuni

Timp de preparare o ora si 40 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Gem de capsuni

Pentru acest gem am avut un castron cu capsuni de tara, mititele, firave astfel incat s-au destramat la fiert, insa au fost foarte aromate. Se spala capsunile, se curata coditele si se pun intr-un castron incapator. Se acopera cu zahar si se lasa asa peste noapte. A doua zi, cand se pun la fiert, se adauga si apa si se fierb pe foc mic. Alegeti o cratita mare chiar daca aveti fructe putine, pentru ca lichidul sa scada mai repede si sa nu o fierbeti prea mult. Atunci cand folositi apa sau cantitati reduse de zahar, timpul de fierbere e mai mare iar gemul va capata o nuanta mai inchisa. Se ia spuma la nevoie, se amesteca mereu, sa nu se lipeasca. Se fierbe pana se leaga siropul, la mine a durat cam 40 de minute. Cand este gata, se toarna fierbinte in borcanele pregatite inainte, se pun capacele, se intorc cu gura in jos, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa pana se racesc, apoi se eticheteaza. Pentru ca nu folosesc conservanti, se pastreaza la loc racoros si se consuma repede. La mine, insa nu prea au timp sa se strice :p Timp de pregatire: aprox 1h + timpul necesar sa isi lase sucul (eu le-am lasat peste noapte) Timp de gatire: aprox 40 min Portii: 1 borcan de 700 g. Pofta Buna! Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/06/gem-de-capsuni-2017.html

Ingrediente Gem de capsuni

1,1 kg capsuni

800 g zahar

1 pahar cu apa (250 ml).

Categorii