Gem de cirese amare

Reteta culinara Gem de cirese amare din categoria Dulceata / Gem. Cum sa faci Gem de cirese amare

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Gem de cirese amare

 

Ador ciresele amare. Este putina munca la scos samburii caci, dupa cum stiti sunt destul de maruntele, dar rezultatul va merita efortul.

 

INGREDIENTE
2 kg cirese amare 1 kg zahar zeama de la o lamaie Spalam ciresele , le curatam de codite si eventuale frunze si le scurgem bine intr-o sita. Scoatem samburii cu ajutorul unui aparat special. Punem ciresele intr-o cratita, stoarcem deasupra zeama de lamaie si punem zaharul. Lasam vasul acoperit la frigider pentru cateva ore sau de seara pana dimineata pentru ca ciresele sa isi lase zeama, Punem craticioara la foc mic si spumam cat este nevoie pana gemul este gata(siropul este legat) Punem gemul in borcane sterilizate in prealabil, asezam bine capacele si le acoperim cu prosoape pana se racesc.Etichetam borcanele si le pastram in camara sau undeva unde sa nu le bata soarele.

Ingrediente Gem de cirese amare

2 kg cirese amare

1 kg zahar

zeama de la o lamaie

Categorii