Gem de mure
Reteta culinara Gem de mure din categoria Dulceata / Gem. Cum sa faci Gem de mure
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Gem de mure
Rețete de suflet
3 kg mure 2 kg de zahar 1 lamaieMurele se spală bine și se lasă să scurgă apabinele, se adaugă într-un vas mai mare, se adaugă zahărul și se amestecă ușor, se lasă peste noapte.
In a 2-a zi se pun murele la foc mic la fiert, se spuma de cate ori este nevoie.
Cu ajutorul unei spatule, scoateți 1/2 din mure și acoperiți-le cu un capac.
Le lasam pe celelalte sa fiarba pana se ingroasa siropul (cu o spatula am zdrobit murele).
Se adauga murele si se mai fierbe cateva minute, spumand spuma care se va forma (eu le-am mai fiert 10 minute la foc mic fara sa fiarba)
Testam cu farfuria, punand sirop pe o farfurie si lasam sa se raceasca, nu trebuie sa fie prea cursiv.
Punem dulceata in borcanele fierbinti si le intoarcem cu susul in jos, le acoperim cu un prosop si le lasam sa se raceasca pana la 2 zile.