Gem de prune grase si aromate
Reteta culinara Gem de prune grase si aromate din categoria Dulceata / Gem. Cum sa faci Gem de prune grase si aromate
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Gem de prune grase si aromate
Spun din start ca nu m-am documentat ce fel de prune sunt, adica soiul lor, stiu ca sunt grasane, se desfac usor de pe sambure si sunt delicioase, numai bune de gem.
INGREDIENTE
Am spalat prunele, le-am desfacut de pe sambure si le-am taiat in 4,le-am asezat in tuci, am pus zahar peste ele, am amestecat bine sa tavalesc toate prunele prin zahar, am asezat tuciul pe foc, la foc mic, de dimineata pana seara, pana ce a scazut la mai mult de jumatate sau pana este bine legat. Din cand in cand am amestecat cu o lingura de lemn, avand grija s anu se lipeasca. Nu este nimic complicat la a face gem, trebuie doar multa rabdare, rabdare care este rasplatita cu un produs finit de calitate si delicios.
Ingrediente Gem de prune grase si aromate
10 KG prune grase ( se desfac usor de pe sambure)
1 kg zahar
1 tuci incapator
rabdare