Gem de smochine

Reteta culinara din categoria Dulceata / Gem. Cum sa faci Gem de smochine

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Gem de smochine

 

Nu sunt fan smochine, am mancat, dar nu ma dau in vant dupa ele. Anul asta ''a plouat'' cu smochine, ca in nici un an de cand ma stiu eu ca avem smochin. Asadar si prin urmare mi-a trimis sora cea mica o galeata de 10 kg plina ochi cu smochine,  a zis ca ea e satula sa mai faca, sa mai fac si eu....:)))))))))))))) Ma declar super multumita, nu ma asteptam sa-mi placa asa mult acest gem.

 

INGREDIENTE
cca 10 kg smochine 2 kg zahar 800 ml apa

De data asta am scapat de cules, le-am primit gata culese. Mai intai au trecut prin sedinta foto, ca nu ma pot abtine, apoi le-am pus la spalat, le-am taiat coditele si le-am asezat intr-un tuci incapator, am pus zaharul peste ele si le-am lasat pana dimineata.

Dimineata le-am taiat pe din doua, unele au ramas si intregi, apoi am turnat apa si am pus tuciul pe foc, mai intai la foc iute, sa inceapa sa fiarba, apoi la foc domol, pana au scazut suficient, cat sa aiba consistenta unui gem. Foarte frumos a iesit gemul, aproape toate jumatatile au ramas intregi.

Am dat tuciul de pe foc, am pus gemul in borcanele sterilizate, mi-au iesit 15 borcane de 400 g, le-am capacit apoi le-am acoperit cu o patura si le-am lasat sa se raceasca.

Ingrediente Gem de smochine

cca 10 kg smochine

2 kg zahar

800 ml apa

Categorii