Gem de struguri

Reteta culinara Gem de struguri din categoria Dulciuri. Specific Franta. Cum sa faci Gem de struguri

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Gem de struguri

 

Reteta fără zahăr rafinat, low carb O premieră pentru mine acest gem de struguri.  Nu este usor de facut pentru că trebuie să îndepărtați toate semințele care se ridică la suprafață pe măsură ce gătitul progresează.  Rezultatul este insa chiar frumos și foarte gustos - arată ca un gem de cireșe negre.  Puteți alege soluția mai rapidă, dar mai puțin gustoasă, de trecere a strugurilor printr-o moară de legume pe o grilă fină pentru a îndepărta cojile și semințele.   https://www.blogulluicatalina.com/2021/10/gem-de-struguri-fara-zahar-adevarat-low.html

1,5 kg struguri copti 4 linguri indulcitor natural erithritol 1 lingura de zeama de lamaie

 

Clătiți bine și alegeți boabele de struguri.  

Zdrobiți boabele de struguri cu mâina sau cu spatele unei linguri strecurătoare. 

Puneți-le într-o oala de dulceață la foc mic. Adăugați îndulcitorul și amestecați până se topește complet.

Gatiti apoi la foc potrivit timp de aproximativ 50 minute pana la 1 ora, amestecand des.  Indepartați semințele pe măsură ce se ridica la quprafata cu o lingura strecurătoare.   

Este destul de lung, fiul meu m-a ajutat, mulțumesc Titi :)

Adăugați lămâia spre final. Verificați gătitul: câteva picături turnate pe o farfurie rece nu trebuie sa se intinda.  

Puneti gemul fierbinte in borcane curate si sterilizate.Inchideti-le,  rasturnati-le si acoperiti-le cu o patura. Lasati sa se raceasca o noapte. Pastrati-le in camara.

Ingrediente Gem de struguri

1,5 kg struguri copti

4 linguri indulcitor natural erithritol

1 lingura de zeama de lamaie

Categorii