Gem de zmeura si cirese

Timp de preparare o ora si 45 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Gem de zmeura si cirese

Zmeura se spala sub jet de apa, se pune intr-o strecuratoare, se pune in blender si se trece, apoi se trece printr-o sita, iar piureul rezultat se toarna in vasul cu dulceata. Vișinele spălate, cu sâmburele îndepărtate, se pun și ele într-un blender , se pasează, iar piureul rezultat se toarnă în vasul cu piure de zmeură, apoi se lasă la fiert, amestecând să nu se lipească și adunând spumă care se formează. Dupa ce a scazut si s-a evaporat toata apa, lasand doar pasta se adauga zaharul, se lasa pe foc 15-20 de minute, la foc mare, iar la final se stoarce lamaia si dupa 2-3 clocote, opri focul. Pune dulceata fierbinte in borcane curate, tine borcanele pe capace 15 minute, apoi eticheteaza si depoziteaza in camara.

Ingrediente Gem de zmeura si cirese

500 g zmeura

500 g cirese

800 g zahar

1/2 lamaie

Categorii