Gem express de fructe de padure / Rote grütze
Reteta culinara Gem express de fructe de padure / Rote grütze din categoria Dulciuri. Specific Germania. Cum sa faci Gem express de fructe de padure / Rote grütze
Timp de preparare 15 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Gem express de fructe de padure / Rote grütze
Cunoașteți acest desert rapid foarte răspândit în Germania și Scandinavia? Se numește frugtgrød în daneză și rote Grütze în germană. Se face din fructe de padure rosii amestecate cu zahar, putin suc de fructe de padure si amidon de porumb sau pudra de sago. Am folosit pudra de konjac in loc de amidon de porumb. Daca pui amidon de porumb, proportia este de 50 gr pentru 1 litru de compozitie. Am înlocuit zahărul cu un îndulcitor natural și am primit o rețetă cu conținut scăzut de carbohidrați. https://www.blogulluicatalina.com/2021/03/gem-express-de-fructe-de-padure-rote.html
300 g fructe de padure congelate 2 linguri de îndulcitor natural eritritol vanilie 1 linguriță de pulbere de konjac-glucomanan 4 linguri apa (sau suc de fructe)Intr-o oala pe foc amestecam fructele cu indulcitorul, vanilia si 4 linguri de apa. Se lasa sa fiarba impreuna timp de 12 minute. Adăugați pudra de konjac și amestecați. Se fierbe impreuna si se lasa sa se ingroase cateva minute. Se toarnă otrăvurile și se lasă să se răcească. Apoi dați la frigider cu 2 ore înainte de servire. Se decoreaza dupa preferinta: nuca de cocos, frisca, branza de vaci Foarte buna.
Ingrediente Gem express de fructe de padure / Rote grütze
300 g de fructe de padure congelate
2 linguri indulcitor natural erithritol
vanilie
1 lingurita de pudra din konjac- glucomannan
4 linguri apa (sau suc de fructe)