Gemul de caise, vis de vară pentru iarnă

Reteta culinara Gemul de caise, vis de vară pentru iarnă din categoria Dulceata / Gem. Cum sa faci Gemul de caise, vis de vară pentru iarnă
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Gemul de caise, vis de vară pentru iarnă
Gemul de caise este minunat, parfumat, unic. Şi când spun că este unic nu exagerez. Este ca o fată foarte frumoasă, dar năzuroasă, cu mofturi şi dacă nu eşti atent, devine acră precum… Reţeta aceasta este o reţetă pe care am testat-o ani la rând şi care dă rezultatele aşteptate. Este un hibrid dintre două reţete ale unor bune prietene, care, cu mulţi ani în urmă mi-au dezvăluit reţetele lor. Eu am luat cam ce am crezut că este mai bine şi aşa a luat naştere reţeta mea.
Ingrediente Gemul de caise, vis de vară pentru iarnă
650 gr. caise foarte coapte şi dulci (fără sâmburi)
miez de sâmburi de caise
350 gr. zahăr
¼ linguriţă sare de lămâie