Gofre cu ciocolata si inghetata de vanilie

Reteta culinara Gofre cu ciocolata si inghetata de vanilie din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Gofre cu ciocolata si inghetata de vanilie

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Gofre cu ciocolata si inghetata de vanilie

 

Acum câteva zile, din câteva ingrediente am pregătit rapid un desert arătos și foarte gustos. În plus, datorită înghețatei de vanilie, desertul a fost și răcoritor, care este exact ceea ce ai nevoie în această vară fierbinte... Din ingredientele de mai jos am făcut 10 vafe delicioase și consistente, suficiente pentru 10 porții.

200 de grame de faina alba 100 de grame de zahăr pudră 45 de grame de cacao 1/2 lingurita sare extra fina 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu 400 ml lapte 1 plic de zahăr vanilat 3 oua 60 de grame de unt topit și răcit 75 de grame de fulgi de ciocolată ulei de floarea soarelui, pentru ungerea plăcilor aparatului Pentru decor/servit: inghetata de vanilie frunze de mentă proaspătă cirese confiate ornamente decorative

Se amestecă bine ingredientele solide: făina, zahărul pudră și vanilat, sarea, bicarbonatul de sodiu și cacao. Se adauga ouale, se incorporeaza si apoi se toarna laptele, putin cate putin si se amesteca/amesteca compozitia pana devine omogena si fara cocoloase.

Topim untul si dupa ce s-a racit il adaugam in compozitie, iar apoi fulgii de ciocolata.

Conectați fierul de vafe la priză și când s-a încălzit, ungeți farfuriile cu ulei și turnați câte un polish din fiecare compoziție în fiecare spațiu pentru vafe. Închideți aparatul, fără a bloca încuietoarea și verificați din când în când, ridicând cu atenție capacul.

Cand vafele au crescut si sunt gata se scot cu o spatula de lemn, se lasa putin pe o farfurie sa se raceasca putin, apoi se servesc cu 1-2 cani de inghetata de vanilie si decorul dorit.

Ingrediente Gofre cu ciocolata si inghetata de vanilie

200 grame de făină albă

100 grame de zahăr pudră

45 grame de cacao

1/2 linguriță de sare extrafină

1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu

400 ml de lapte

1 plic de zahăr vanilinat

3 ouă

60 grame de unt topit și răcit

75 grame de fulgi de ciocolată

ulei de floarea soarelui, pentru uns plăcile aparatului

Pentru decor/servit:

înghețată de vanilie

frunze proaspete de mentă

cireșe confiate

ornamente decor

Categorii