Gofre cu scorțișoară

Reteta culinara Gofre cu scorțișoară din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Gofre cu scorțișoară

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Gofre cu scorțișoară

 

Zilele trecute m-am gândit la gofre și am dorit să încerc o nouă rețetă: cu scorțișoară, care să le dea un gust aromat și plăcut. Am pus doar 3 lingurițe de scorțișoară în aluat, pentru ca gustul acestui ingredient special să nu fie foarte puternic, dar poate merită încercat și cu o linguriță în plus. Sunt foarte bune, dacă sunt mâncate simple, ca atare, datorită scorțișoarei, dar și cu fructe, sau înghețată.  

Pentru aluat: 300 grame de făină albă 100 grame de zahăr tos 75 grame de unt 2 ouă 350 ml de lapte 1 linguriță de praf de copt 1 vârf de cuțit de sare extrafină 1 plic de zahăr vanilinat ulei de floarea soarelui pentru uns plăcile Pentru servit: înghețată de caramel sărat feliuțe de nectarine (piersici)

Ingredientele solide (făina, zahărul tos și vanilinat, sarea, praful de copt și scorțișoara) se amestecă bine, după care se adaugă ouăle întregi și laptele cald. La urmă se mai adaugă untul topit și răcit. Se omogenizează compoziția, ca să nu se formeze cocoloașe.

Se conectează la priză aparatul de făcut gofre (vafe) și când se aprinde beculețul portocaliu se ung plăcile cu un strat subțire de ulei. Se toarnă câte un polonic de compoziție și se închide aparatul, dar fără a bloca încuietoarea, pentru ca gofrele să mai poată crește în volum.   După 3-4 minute se verifică dacă gofrele sunt coapte și rumenite. Când sunt gata, se scot cu o paletă și se depun pe un platou. Se reiau aceleași operațiuni pentru a face celelalte gofre, până ce se termină cvompoziția.   Pentru servire, gofrele pot și decorate cu: sirop, ciocolată, fructe confiate, înghețată, fructe proaspete. De asemenea, aceste gofre cu scorțișoară se pot mânca simple, nedecorate, pentru că sunt excelente.  

Ingrediente Gofre cu scorțișoară

Pentru aluat:

300 grame de făină albă

100 grame de zahăr tos

75 grame de unt

2 ouă

350 ml de lapte

1 linguriță de praf de copt

1 vârf de cuțit de sare extrafină

1 plic de zahăr vanilinat

ulei de floarea soarelui pentru uns plăcile

Pentru servit:

înghețată de caramel sărat

feliuțe de nectarine (piersici)

Categorii