Gogoşi crocante cu sirop

Reteta culinara Gogoşi crocante cu sirop din categoria Dulciuri. Cum sa faci Gogoşi crocante cu sirop

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Gogoşi crocante cu sirop

 

,,aluaturi de casa,,   Am găsit această reţetă pe net. Sunt un pic migăloase, dar merită efortul.

 

INGREDIENTE
100 ml apă călduţă 50 g unt la temperatura camerei 2 linguriţe smântână fermentată sau iaurt gras 2 gălbenuşuri un praf de sare 1/2 linguriţă praf de copt 1 praf de sare 1 fiolă esenţă de vanilie opţional coaja rasă de lămâie 250 - 275 g făină + extra Sirop: 7 linguriţe cu vârf zahăr 3 linguri pline cu miere câteva picături zeamă de lămâie 200 ml apă

Într-un castron se pun gălbenuşurile, smântâna sau iaurtul gras, untul, sare, praf de copt şi apa şi se amestecă bine. Se pun esenţa şi coaja rasă de lămâie şi se adaugă puţin câte puţin făină cernută, amestecând cu o lingură. Când aluatul a căpătat consistenţă, se amestecă cu mâna. Se frământă câteva minute un aluat nelipicios pe care îl punem într-o pungă şi îl dăm la frigider pentru 30 de minute.

Între timp se prepară siropul : se pun la foc mic apa şi zahărul şi lăsăm să se dizolve acesta bine şi să scadă cam un sfert din lichid. Se dă deoparte de pe foc, se adaugă mierea şi zeama de lămâie şi se amestecă bine. Se lasă la răcorit.

Aluatul răcit se întinde în foaie subţire ( să se vadă puţin prin el modelul de pe blat ) . Se decupează cerculeţe. Se suprapun câte 4 sau 5, fiecare fiind pudrată uşor cu făină şi lipindu-le între ele cu apă trasată în linie subţire la jumătatea lor cu o pensulă. Cu ajutorul unui băţ de frigăruie se presează cu putere la mijloc fiecare ansamblu de cerculeţe lipite.

Se prăjesc în baie de ulei şi se scot pe şervet de hârtie.

Se scufundă calde în sirop.

Poftă bună!

Ingrediente Gogoşi crocante cu sirop

100 ml apă călduţă

50 g unt la temperatura camerei

2 linguriţe smântână fermentată sau iaurt gras

2 gălbenuşuri

un praf de sare

1/2 linguriţă praf de copt

1 praf de sare

1 fiolă esenţă de vanilie

opţional coaja rasă de lămâie

250 - 275 g făină + extra

7 linguriţe cu vârf zahăr

3 linguri pline cu miere

câteva picături zeamă de lămâie

200 ml apă

Categorii