Gogonele picante

Reteta culinara Gogonele picante din categoria Dulciuri. Cum sa faci Gogonele picante

Timp de preparare 15 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Gogonele picante

 

"Culori de toamna in bucate" O reteta si pentru iubitorii de senzatii iuti. Am tot impartit reteta aceasta in dreapta si in stanga ,in majoritatea cazurilor era ceruta de barbati. Intentia mea era demult sa o postez aici ,ca sa -mi usurez timpul si munca tot explicand si scrie de fiecare data,mai usor e de trimis doritorii pe link.  Si uite asa i-a venit sorocul. Trecem la treaba!  

3 kg gogonele mai mici ,eu am avut din alea de toamna tarzie ,sfarsit de noiembrie o capatana usturoi ,curatat ,spalat si tocat 3-4 ardei iuti ,aci alegeti cat de iuti va plac tocati o legatura patrunjel tocat 1/2 legatura marar tocat o crenguta busuioc Saramura 1 lingura sare neiodata 1 l apa

Am spalat gogonelele.

Cu ajutorul unui cutit am am sectionat fiecare gogonica ,dar nu pana la capat,atat cat putem s-o deschidem ca o carte.

Intr-un bol,am adaugat usturoiul,ardeii iuti,patrunjelul si mararul,am amestecat si am inceput sa umplu gogonele.

La fundul borcanului ,am pus o crenguta de busuioc 

Am umplut borcanul asezand gogonelele cat mai tasate.

Am pregatit saramura ,apoi am fiert-o 5 minute

Am turnat saramura fierbinte peste gogonele.

Am lasat pana a doua zi ,am mai completat cu un pic de saramura.

 

Ingrediente Gogonele picante

3 kg gogonele mai mici ,eu am avut din alea de toamna tarzie ,sfarsit de noiembrie

o capatana usturoi ,curatat ,spalat si tocat

3-4 ardei iuti ,aci alegeti cat de iuti va plac tocati

o legatura patrunjel tocat

1/2 legatura marar tocat

o crenguta busuioc

Saramura

1 lingura sare neiodata

1 l apa

Categorii