Gogosari murati

Timp de preparare 13 ore si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Gogosari murati

Spalam bine de tot gogosarii si ii lasam sa se scurga, apoi le scoatem cotoarele si ii taiem in 2-4 bucati pe fiecare in parte. Curatam hreanul si il taiem si pe acesta in doua si apoi vertical in patru si il punem peste gogosarii taiati pusi intr-un vas( bol) mai mare. Intr-un alt bol amestecam bine otetul, sarea, zaharul, 3 linguri rase de boabe de mustar si 2 cu piper boabe, pana se topeste zaharul si sarea. Cine doreste, poate adauga si 2 linguri de ulei de masline. Rasturnam otetul cu mirodeniile peste gogosarii taiati, amestecam si ii lasam asa de azi pe maine, macar 12 ore sa se intrepatrunda lichidul cu gogosarii carnosi. Astfel vor lasa destula apa care va fi necesara la umplerea borcanelor. Dupa trecerea timpului, asezam gogosarii in borcane impreuna cu hreanul, deasupra punem cateva frunzulite de telina si umplem borcanele cu zeama lasata de gogosari care va fi exact atata cat avem nevoie sa umplem 3 borcane de 720 ml si unul mic. Punem apoi capacele la borcane. Intr-un vas, punem pe fundul sau un prosop, asezam borcanele si le acoperim cu alt prosop. Umplem vasul cu apa si dam vasul pe foc, 10 minute din momentul in care incepe apa sa fiarba. Dam focul la moderat si lasam sa fiarba incet. Dupa scurgerea timpului, lasam borcanele in apa calda pina a doua zi cand se vor raci . Le stergem de apa si le asezam in camara pentru iarna. Pofta mare !

Ingrediente Gogosari murati

15 gogosari cat mai carnosi

200 ml otet

60 g zahar

100 g sare neiodata

1 radacina hrean

frunze telina

piper boabe

mustar boabe

Categorii