Gogosi
Reteta culinara Gogosi din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Gogosi
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Gogosi
Indiferent de vreme, anotimp, când ai chef de gogoși, îți sufleci mânecile și pregătești câteva! Așa am suferit, atâtea gogoși mi-au trecut prin fața ochilor zilele astea, așa că am făcut câteva! Eu le-am făcut împletite, dar pot fi tăiate într-o formă sau ce vrei. Au iesit niste pufoase parfumate si au mers perfect cu o cana de lapte rece! Nu poți refuza un desert atât de minunat, un desert din copilărie!
700 gr faina 300 ml lapte 2 oua 80 gr zahar 50 ml ulei 1 plic drojdie uscata (7 gr) coaja de lamaie rasa vanilie un vârf de cuțit de sare zahăr pudră, simplu sau cu aromă de vanilie ulei de rumenire Cerneți făina într-un bol. Faceți o gaură în mijloc, puneți drojdia, 3 linguri de lapte cald, 1 linguriță de zahăr. Se amestecă ușor și se lasă drojdia să crească timp de 10 minute. Adăugați ouăle, zahărul, coaja de lămâie rasă și sare peste făină, fără a atinge drojdia. Începeți și frământați. Se toarna laptele caldut, treptat, pana se obtine un aluat omogen. Adăugați vanilia. Se pune uleiul si se framanta inca 3-4 minute, pana se obtine un aluat omogen si elastic. Se acoperă, se lasă la dospit 60-70 de minute, într-un loc mai cald. Se presara faina pe masa de lucru, se intoarce aluatul dospit. Împărțiți-l în 15 bilă. Întindeți fiecare minge într-un șir subțire de 50-55 cm, uniți capetele și răsuciți-le. Acoperiți-le și lăsați gogoșile să crească 15-20 de minute. Se încălzește puțin ulei într-o tigaie. Pune focul la mic, pune gogoșile în tigaie. Rumeniți-le pe ambele părți, apoi scoateți-le pe o farfurie, pe servetele de bucatarie. Pudrați-le cu zahăr pe ambele părți și sunt gata de servit. Poftă bună!Ingrediente Gogosi
700 gr faina
300 ml lapte
2 oua
80 gr zahar
50 ml ulei
1 plic drojdie uscata (7 gr)
coaja rasa de lamaie
vanilie
un praf de sare
zahar pudra, simplu sau cu aroma de vanilie
ulei pentru rumenit