Gogosi pufoase
Reteta culinara Gogosi pufoase din categoria Dulciuri. Cum sa faci Gogosi pufoase
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Gogosi pufoase
Reteta mamei Laurei :) Era aproape imposibil sa nu ți se facă pofta când vedeai gogoșile Laurei ....Și are dreptate : sunt foarte pufoase !!!!!
1 kg faina alba 100 gr zahar 1 cub drojdie proaspătă 2 oua 50 ml ulei de floarea soarelui un vârf de sare 400 ml lapte călduț ulei de floare soarelui ( pentru prajit) zahar pudra (optional)Incepem prin a pregăti maiaua : intr-un bol micuț punem drojdia ,1 linguriță cu zahar și frecam .Adaugam puțin lapte și lasam în jur de 10 minute .
Separat, punem intr-un bol încăpător faina si un vârf de sare . In mijloc turnam maiaua ,cele doua oua ,zaharul și laptele .
Incepem sa frământam, adăugând treptat cele 50 ml ulei.
Când am obținut un aluat elastic ,ușor de modelat ,acoperim bolul cu un prosop și lasam la dospit circa o ora .
După ce a dospit ,întindem aluatul și îl tăiem în formele dorite .Eu am ales de aceasta data fundițe (ca în reteta Laurei )
Le prăjim în ulei încins și le servim date prin zahar pudra (după plac ) .
Sa aveți pofta !
Ingrediente Gogosi pufoase
1 kg faina alba
100 gr zahar
1 cub drojdie proaspătă
2 oua
50 ml ulei de floarea soarelui
un vârf de sare
400 ml lapte călduț
ulei de floare soarelui ( pentru prajit)
zahar pudra (optional)