Gogosi pufoase

Reteta culinara Gogosi pufoase din categoria Dulciuri. Cum sa faci Gogosi pufoase

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Gogosi pufoase

 

Reteta mamei Laurei  :) Era aproape imposibil sa nu ți se facă pofta când vedeai gogoșile Laurei ....Și are dreptate : sunt foarte pufoase !!!!!

1 kg faina alba 100 gr zahar 1 cub drojdie proaspătă 2 oua 50 ml ulei de floarea soarelui un vârf de sare 400 ml lapte călduț ulei de floare soarelui ( pentru prajit) zahar pudra (optional)

Incepem prin a pregăti maiaua : intr-un bol micuț punem drojdia ,1 linguriță cu zahar și frecam .Adaugam puțin lapte și lasam în jur de 10 minute .

Separat, punem intr-un bol încăpător faina si un vârf de sare . In mijloc turnam maiaua ,cele doua oua ,zaharul și laptele .

Incepem sa frământam, adăugând treptat cele 50 ml ulei.

Când am obținut un aluat elastic ,ușor de modelat ,acoperim bolul cu un prosop și lasam la dospit circa o ora .

După ce a dospit ,întindem aluatul și îl tăiem în formele dorite .Eu am ales de aceasta data fundițe (ca în reteta Laurei ) 

Le prăjim în ulei încins și le servim date prin zahar pudra (după plac ) .

Sa aveți pofta ! 

Ingrediente Gogosi pufoase

1 kg faina alba

100 gr zahar

1 cub drojdie proaspătă

2 oua

50 ml ulei de floarea soarelui

un vârf de sare

400 ml lapte călduț

ulei de floare soarelui ( pentru prajit)

zahar pudra (optional)

Categorii