Gogosi pufoase ca la bunica

Reteta culinara Gogosi pufoase ca la bunica din categoria Dulciuri. Cum sa faci Gogosi pufoase ca la bunica

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Gogosi pufoase ca la bunica

 

Cand ai pofte, ai pofte...dar nu eu am avut pofte, eu doar am prestat...

 

INGREDIENTE
500 g faina 1 pliculet drojdie uscata ( 7 g ) 2 pliculete zahar vanilat 1 lingura zahar 2 galbenusuri un praf de sare 350 ml lapte coaja de lamaie Pentru prajit ulei Optional dulceata ( la alegere ) nuttella zahar farin

Intr-un castron incapator am pus drojdia uscata, lingura de zahar si am turnat 100 ml lapte caldut, am amestecat si am lasat sa se activeze drojdia, cca 10 min. Apoi am adaugat cele 2 galbenusuri, zaharul vanilat, sarea si lamaia, am omogenizat si am alternat cu faina si restul de lapte. Am obtinut un aluat nu foarte tare, l-am acoperit cu un servet si l-am lasat la crescut cca 1 ora, la loc cald, am facut focul la cuptor sa incalzesc bucataria si daca tot mergea cuptorul am transformat cele doua albusuri intr-o Pavlova mica, nimic nu se risipeste....:)))))))))))))))

Dupa ce a crescut aluatul am infainat blatul de lucru am impartit aluatul in doua si am intins o foaie nu foarte groasa, cu ajutorul unui pahar am decupat gogosile, resturile de la decupaj le-am lasat asa cum au iesit, le-am lasat pe toate sa mai creasca cca 10 min. Am pus in tuci ulei si l-am lasat sa se incinga bine apoi am pus la prajit gogosile, le-am intors pe ambele parti, apoi le-am scos pe servet sa absoarba surplusul de ulei. Se pudreaza cu zahar sau se servesc cu nuttella sau dulceata, dupa preferinte.

Ingrediente Gogosi pufoase ca la bunica

500 g faina

1 pliculet drojdie uscata ( 7 g )

2 pliculete zahar vanilat

1 lingura zahar

2 galbenusuri

un praf de sare

350 ml lapte

coaja de lamaie

Pentru prajit

ulei

Optional

dulceata ( la alegere )

nuttella

zahar farin

Categorii