Gogosi pufoase - Reteta gustoasa de post
Gogosi pufoase - Reteta gustoasa de post - Cum se prepara Gogosi pufoase - Reteta gustoasa de post: Intr-un castronel, amesteca drojdia cu apa calduta
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Gogosi pufoase - Reteta gustoasa de post
Pentru zilele de post facem Gogosi pufoase - Reteta gustoasa de post. Gogosile de post sunt o alegere delicioasa pentru oricine doreste sa savureze un desert aromat si usor de pregatit in timpul perioadelor de post. Aceasta reteta simpla si apetisanta este perfecta pentru a indulci gustarile fara a compromite restrictiile alimentare specifice. Bucurati-va de gustul lor minunat, fie ca sunt servite ca desert sau ca o gustare dulce alaturi de o ceasca de ceai sau cafea. Daca alegi sa prepari aceste Gogosi pufoase - Reteta gustoasa de post, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, apa, drojdie, zahar, ulei.
Ingrediente Gogosi pufoase - Reteta gustoasa de post: 500 g faina de grau 7 g drojdie uscata (sau 20 g drojdie proaspata) 230 ml apa calduta 50 g zahar 50 ml ulei de floarea - soarelui coaja rasa de la o lamaie sau portocala un praf de sare zahar pudra ulei pentru prajitCum se prepara Gogosi pufoase - Reteta gustoasa de post:
Intr-un castronel, amesteca drojdia cu apa calduta si zaharul. Lasa sa se activeze drojdia timp de aproximativ 5-10 minute, pana cand incepe sa faca spuma.
In alt castron mare, cerne faina, adauga un praf de sare intr-o parte, iar in mijlocul ei adauga drojdia, uleiul, coaja rasa de lamaie sau portocala si zaharul.
Framanta continuu, pana cand obtii un aluat omogen si elastic.
Acopera castronul cu un servet curat sau folie de plastic si lasa aluatul sa creasca intr-un loc caldut, ferit de curent, timp de aproximativ 1-2 ore, sau pana cand isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul a crescut, imparte-l in bucati mici si modeleaza fiecare bucata in forma rotunda.
Incinge uleiul intr-o cratita adanca la temperatura potrivita pentru prajit.
Prajeste gogosile in uleiul incins pana cand devin aurii si rumenite pe ambele parti.
Scoate gogosile pe un servetel de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
Poti pudra gogosile cu zahar pudra inainte de a le servi, daca doresti.
Serveste gogosile calde sau reci, alaturi de ceai sau cafea.
Incearca si reteta de Gogosi simple sau varianta de Gogosi cu flori de salcam, un deliciu al sezonului de primavara.
Iti recomandam si reteta de Gogosi rasucite, pufoase si delicioase.
Ingrediente Gogosi pufoase - Reteta gustoasa de post
Ingrediente Gogosi pufoase - Reteta gustoasa de post:
500 g faina de grau
7 g drojdie uscata (sau 20 g drojdie proaspata)
230 ml apa calduta
50 g zahar
50 ml ulei de floarea - soarelui
coaja rasa de la o lamaie sau portocala
un praf de sare
zahar pudra
ulei pentru prajit