Gogosi pufoase, reteta mamei

Gogosi pufoase, reteta mamei - Iata cum se prepara Gogosi pufoase, reteta mamei: Intr-un castronel, se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Gogosi pufoase, reteta mamei

 

Ieri am facut Gogosi pufoase, reteta mamei. Cred ca am facut aceste gogosi de zeci de ori, de fiecare data ies la fel de pufoase. Secretul ca sa iasa pufoase?  Mama intindea aluatul in strat mai gros si cand le prajea, dadea cu paleta de ulei peste ele, astfel se umflau si ieseau pufosele. Ori de cate ori fac gogosi pufoase, ai mei abia le asteapta :)) Pentru Gogosi pufoase, reteta mamei ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte si ulei. Poti folosi si coaja de lamaie sau vanilie, sa le pudrezi cu zahar cu rom sau sa le scufunzi in putina ciocolata, mama mia :)))    

Ingrediente Gogosi pufoase, reteta mamei  1 kg faina de grau OO un praf sare 100 gr zahar (este suficient, oricum le pudram dupa cu zahar) 20 gr drojdie proaspata 1 lgta zahar pt drojdie 2 oua 400 ml lapte coaja de lamaie vanilie 50 ml ulei

Iata cum se prepara Gogosi pufoase, reteta mamei:

Intr-un castronel, se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar si putina apa calduta. Se lasa pana se face maia.

Separat, in vasul unui robot, se cerne faina, se adauga un praf de sare intr-o margine. Se face un locas in mijlocul fainii si se adauga acolo maiaua, zaharul, ouale, coaja de lamaie, vanilia si laptele. Se framanta pana se obtine un aluat dens, elastic. In functie de tipul de faina folosit, este posibil sa fie nevoie de 50 ml lapte in plus. Vedeti pe masura ce framantati.

Dupa ce aluatul este framantat, se scoate pe un blat si se stropeste cu putin ulei, apoi se modeleaza sub forma de bila. Se pune in vas, se acopera cu un prosop curat si se lasa la dospit aproximativ o ora. 

Dupa ce a crescut frumos, aluatul se imparte in doua jumatati. Fiecare se intinde in strat egal, de 3-4 cm grosime si se decupeaza in forma dorita. Eu le crestez in mijloc si le rasucesc. Dupa decupare, se lasa 10-15 minute pe blatul de lemn sa mai creasca.

Separat, intr-o tigaie lata, se pune 1/2 l de ulei de floarea soarelui la incins. 

Gogosile se prajesc, acoperindu-le mereu cu paleta cu ulei ca sa se umfle si sa iasa frumoase si grasute:)))

Se scot pe hartie de bucatarie ca sa absoarba excesul de ulei. Dupa ce s-au temperat, se pudreaza cu zahar.

Poate te tenteaza sa incerci si reteta de Gogosi crocante cu sirop sau reteta simpla de Gogosele rapide servite cu un delicios Gem de capsuni.

Sunt excelente!

 

Ingrediente Gogosi pufoase, reteta mamei

Ingrediente Gogosi pufoase, reteta mamei 

1 kg faina de grau OO

un praf sare

100 gr zahar (este suficient, oricum le pudram dupa cu zahar)

20 gr drojdie proaspata

1 lgta zahar pt drojdie

2 oua

400 ml lapte

coaja de lamaie

vanilie

50 ml ulei

Categorii