Gogoși (rețeta 2)
Reteta culinara Gogoși (rețeta 2) din categoria Dulciuri. Cum sa faci Gogoși (rețeta 2)
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Gogoși (rețeta 2)
Gogoșile, fie ele rotunde, inele, împletite sau orice formă îți place, sunt delicioase în weekenduri, când toată lumea ar mânca ceva bun. Dacă testăm și dulcețurile preparate vara, nu ai nevoie de altceva. De data asta le-am făcut cu îndulcitor, ca să le mănânce și tatăl meu, le-a mâncat simple, iar noi le-am făcut cu dulceață sau zahăr pudră. Daca doriti le puteti face doar cu zahar (am scris in ingrediente echivalentul indulcitorului pe care l-am folosit).
10 g drojdie uscata, 2,5 ml îndulcitor / 2 linguri zahăr, 300 ml lapte, 100 ml apă, 1 lingurita sare, 4 oua L, 70 ml ulei, 800 g faina, coaja de lamaie, dupa gust, Un vârf de cuțit pentru pudră Bourbon de vanilie, 140 g faina pentru blat, Dulceata de caise / zahar pudra
Intr-un vas adanc sau vas din mixer se toarna laptele impreuna cu apa (incalzita usor intr-un ibric), se adauga drojdia si indulcitorul si se amesteca. Adaugam praful de vanilie, coaja de lamaie, ouale si putina faina si incepem sa amestecam, iar treptat adaugam restul de faina (am avut nevoie de aproximativ 800 g in total pentru aluat). Adăugați treptat uleiul. Frământați aluatul cu mâinile sau pe robotul de bucătărie timp de aproximativ 6 minute până obțineți un aluat neted, strălucitor, pufos, ușor moale.
Se transfera aluatul intr-un vas uns cu putin ulei, se pulverizeaza putin ulei pe aluat, se netezeste si se acopera cu folie alimentara. Se lasa la dospit vreo ora pana isi dubleaza volumul.
Se toarna aluatul pe suprafata de lucru presarata cu faina si se framanta doar usor pentru a-i da forma. Împărțiți aluatul în două bucăți pentru a fi mai ușor de lucrat. Întindeți fiecare aluat într-o foaie de grosimea potrivită, apoi tăiați gogoșile cu un pahar sau o patiserie. Puteți săpa mijlocul cu un dui. Puteți face gogoși rotunde, inele, împletituri sau orice formă doriți.
Prăjiți gogoșile în ulei încins (la 175°C), rumenindu-le pe ambele părți.
Odată prăjite, transferați gogoșile într-o tavă mare pregătită cu prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
Servește gogoșile cu dulceață sau zahăr pudră.
Poftă bună!
Daca iti place reteta mea, o gasesti si pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/07/gogosi-9.html
Ingrediente Gogoși (rețeta 2)
10 g drojdie uscată,
2,5 ml îndulcitor / 2 linguri zahăr,
300 ml lapte,
100 ml apă,
1 linguriță cu sare,
4 ouă L,
70 ml ulei,
800 g făină,
Coajă de lămâie, după gust,
Un vârf de cuțit vanilie Bourbon pudră,
140 g făină pentru blatul de lucru,
Gem de caise / zahăr pudră