Gogosi simple si gogosi umplute cu gem de capsuni
Instructiuni de preparare Gogosi simple si gogosi umplute cu gem de capsuni
In laptele caldut, se dizolva zaharul si zaharul vanilat, iar dupa ce s-a amestecat bine se adauga si sarea, coaja rasa de lamaie si esenta. Intr-un castron se pune faina si drojdia dizolvata cu putin lapte si restul de lapte cu zahar si uleiul.Se framanta bine aluatul si se lasa la crescut ptr 30 minute. Dupa ce a crescut bine aluatul se fac diverse forme care se lasa simple sau se umplu cu gem. Se mai lasa la crescut ptr 15-20 min.
Dupa ce au crescut , gogosile se prajesc in uleiul incins si se scot pe hartie prosop.Se dau prin zahar pudra amestecat cu 1- 2 plicuri zahar vanilat. Pofta buna!
Ingrediente Gogosi simple si gogosi umplute cu gem de capsuni
Ingrediente pentru aproximativ 50 de gogosi:
1 kg faina 000
50g drojdie
100g zahar
2 plicuri zahar vanilat
esenta vanilie
coaja rasa de lamaie
400ml lapte caldut
50ml ulei
un praf de sare.
pentru prajit 1 l ulei
zahar pudra amestecat cu 1-2 plicuri zahar vanilat.
Gem de capsuni.