Gris cu lapte si sirop de zahar ars

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Gris cu lapte si sirop de zahar ars

Infierbantam laptele cu zaharul, batonul si vanilia, turnam in ploaie o cana nu prea plina de gris amestecand mereu. Spre sfarsit adaugam untul si putina sare. Lasati sa fiarba pana cand se leaga si grisul e fiert, nu mai mult pentru ca dupa racire se intareste.Ardeti 3 lg de zahar. Cand s-a topit fara sa se inegreasca mult turnati cateva linguri de apa si lasati sa fiarba pana se face un sirop. Turnati-l peste gris si dati-l la rece.Sfat: nu faceti grisul prea dulce pentru ca siropul va veni deasupra. Puneti cate o lingura doua in gris, amestecati si gustati daca mai trebuie pus.Cel mai bine orezul si grisul cu lapte se potriveste de zahar dupa ce dati o lingurita la rece, cand e cald vi se pare foarte dulce.Laptele si grisul se masoara cu aceeasi cana.

Ingrediente Gris cu lapte si sirop de zahar ars

4 cani de lapte

4 linguri de zahar

1 baton de vanilie

1 lgt coaa de lamaie

2 lgt coaa de portocale

esenta de vanilie

1 cana de gri

unt cat o nuca

un praf de sare

3-4 lg zahar pt glazura

Categorii