Guguluf cu decor de portelan si fructe

Reteta culinara Guguluf cu decor de portelan si fructe din categoria Dulciuri. Cum sa faci Guguluf cu decor de portelan si fructe

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Guguluf cu decor de portelan si fructe

 

Dragi gospodine, ce spuneti de un cozonac putin mai diferit si elegant de Anul Nou? La noi este cunoscut sub denumirea de guguluf dar mai poarta denumirea si de kugelhopf sau gugelhupf. Originile acestui cozonac sunt inca disputate de Austria, Franta si Germania. Guguluful este un fel de cozonac care se coace intr-o forma speciala ce seamana cu un turban si are in mijloc un „horn“, astfel incat aluatul sa se coaca uniform atat in interior cat si in exterior. Cu acest cozonac poti sa-ti surprinzi familia si prietenii atat de sarbatori cat si la evenimente mai speciale.

Aluat: sare 1 praf zahar 400 gr lapte 240 ml smantana 340 gr ulei 120 ml cacao 120 gr faina 250 gr bicarbonat 2 lingurite drojdie 1 lingurita nuci 70 gr oua 2 buc GLAZURA: zahar pudra 400 gr lapte 50 ml lapte condensat 50 gr DECOR: capsuni dupa gust afine dupa gust kumquat dupa gust Intr-un bol se pun ouale alaturi de un praf de sare si se mixeaza pana incep sa se deschida la culoare. Adaugam zaharul peste oua si mixam in continuare. Este randul uleiului sa il adaugam in compozitie, mixam pana ce este incorporat. Adaugam laptele si smantana, mixam compozitia pana incorporam toate ingredientele. Adaugam faina si pudra de cacao peste compozitia rezultata. La final, adaugam bicarbonatul si drojdia uscata. Toate ingredientele se amestecPentru un gust mult mai bun am adaugat si nuci maruntite. e bine. Am uns o tava de guguluf cu unt si am tapetat-o cu faina. Am pus aluatul in tava si am adaugat-o in cuptorul preincalzit la 175°C, timp de aproximativ 1 ora. Dupa ce prajitura este gata, se lasa putin la racit si se pregateste glazura. Pentru glazura se amesteca zahrul pudra, laptele condensat si laptele. Se introduce la microunde sau se pun toate ingredientele intr-o cratita, se amesteca bine pana se obtine o glazura fluida. Glazura se toarna peste prajitura cat timp este calduta deoarece se intareste foarte repede. Se decoreaza prajitura cu fructe proaspete: capsuni, afine, kumquat.

Ingrediente Guguluf cu decor de portelan si fructe

Aluat:

sare 1 praf

zahar 400 gr

lapte 240 ml

smantana 340 gr

ulei 120 ml

cacao 120 gr

faina 250 gr

bicarbonat 2 lingurite

drojdie 1 lingurita

nuci 70 gr

oua 2 buc

GLAZURA:

zahar pudra 400 gr

lapte 50 ml

lapte condensat 50 gr

DECOR:

capsuni dupa gust

afine dupa gust

kumquat dupa gust

Categorii