Guguluf imperial cu stafide si rahat
Reteta culinara Guguluf imperial cu stafide si rahat din categoria Dulciuri. Specific Austria. Cum sa faci Guguluf imperial cu stafide si rahat
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Guguluf imperial cu stafide si rahat
Este o reteta pentru sărbători descoperita într-o carte de retete cumparata la Praga : "Cele mai bune rețete din bucătăria imperială" Guguluf este o prăjitură cu formă caracteristică (ce seamănă cu un turban), acoperită cu stafide, preparată într-o matriță specială de ceramică. Guguluful este o specialitate din Alsacia, Austria, Republica Cehă și Germania de sud. Originea cuvântului guguluf este cuvântul din germană Gugelhupf sau Gugelhopf, unde Gugel semnifică „cagulă”, „scufie”, la modă în Evul Mediu în Germania, iar Hupf (Hefe) semnifică „drojdie (de panificație)”. Unii cred că denumirea germană Gugelhupf ar proveni de la cuvântul german Kugelhut, unde Kugel semnifică „bilă”, „bulgăr”, iar Hut semnifică „pălărie”. (sursa Wikipedia)
Ingrediente Guguluf imperial cu stafide si rahat
170g unt moale
200 g crema de brânză
4 oua
coaja rasa de portocala
100 g zahăr pudră (140 g în rețeta imperiala)
1 plic zahar vanilat
1 pachet de praf de copt
280 g făină
40 g stafide
40 g rahat (migdale feliate în rețeta imperiala)
30 g chips-uri de ciocolata (opțional)