Guguluf imperial cu stafide si rahat

Reteta culinara Guguluf imperial cu stafide si rahat din categoria Dulciuri. Specific Austria. Cum sa faci Guguluf imperial cu stafide si rahat

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Guguluf imperial cu stafide si rahat

 

Este o reteta pentru sărbători descoperita într-o carte de retete cumparata la Praga : "Cele mai bune rețete din bucătăria imperială" Guguluf este o prăjitură cu formă caracteristică (ce seamănă cu un turban), acoperită cu stafide, preparată într-o matriță specială de ceramică. Guguluful este o specialitate din Alsacia, Austria, Republica Cehă și Germania de sud. Originea cuvântului guguluf este cuvântul din germană Gugelhupf sau Gugelhopf, unde Gugel semnifică „cagulă”, „scufie”, la modă în Evul Mediu în Germania, iar Hupf (Hefe) semnifică „drojdie (de panificație)”. Unii cred că denumirea germană Gugelhupf ar proveni de la cuvântul german Kugelhut, unde Kugel semnifică „bilă”, „bulgăr”, iar Hut semnifică „pălărie”. (sursa Wikipedia)

Ingrediente Guguluf imperial cu stafide si rahat

170g unt moale

200 g crema de brânză

4 oua

coaja rasa de portocala

100 g zahăr pudră (140 g în rețeta imperiala)

1 plic zahar vanilat

1 pachet de praf de copt

280 g făină

40 g stafide

40 g rahat (migdale feliate în rețeta imperiala)

30 g chips-uri de ciocolata (opțional)

Categorii