Gustari pe avion - fursecuri cu malai
Instructiuni de preparare Gustari pe avion - fursecuri cu malai
Amestecati faina cu malaiul si cernecile intr-un castron. Adaugati peste zaharul, coaja de lamaie, galbenusurile si untul. Amestecati toate cu mixerul, intai la viteza mica si apoi la viteza maxima. Scoateti aluatul din castron si framantati-l pe o suprafata fainata.
Tineti aluatul, invelit in folie de plastic, cam o ora sau pana cand doriti sa-l folositi, dar nu mai mult de 2 zile. Se mai poate tine si in congelator cam o luna.
Cand doriti sa pregatiti fursecurile, scoateti aluatul (daca e in congelator lasati-l sa se dezghete peste noapte in frigider), framantati-l un pic si intindeti-l cu o grasime de 1 cm pe o suprafata fainata. Cu ajutorul unei forme sau a unul pahar se taie rondele cu diam. de aprox 4 cm.
Se pun rondelele pe o tava acoperita cu hartie de copt si se introduc in cuptorul preincalzit.Cuptorul electric: cca. 180 C.Cuptor cu aer fierbinte: cca. 160 C. Cuptor cu gaz: treapta 2-3.Timp de coacere: cca. 10-12 minute pentru fiecare tava.Fursecurile se pastreza in cutii inchise etans.
Ingrediente Gustari pe avion - fursecuri cu malai
300 g faina
- 75 g malai
- 200 g zahar
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
- 2 galbenusuri
- 300 g unt