Hatif dulce de curmale, alune si ciocolata

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Hatif dulce de curmale, alune si ciocolata

Intai curmalele taiate se inmoaie 5-10 minute in apa fierbinte si se scurg de apa si se usuca intr-un prosop de hartie. Se ia o forma de chec potrivita se tapeteaza cu aluminium si se unge cu putin unt.In robotul de bucatarie sau cu masina de tocat se macina alunele faina se adauga cacao si esenta de vanilie si se macina in continuare se adauga si curmalele si se amesteca pana totul devine o componenta lipicioasa si unita si deasemeni ciocolata cips// Se aseaza componenta in tava sa fie unilaterala fara goluri si se preseaza putin cu lingura -si se da la rece ptr 15-20 de minute/ Glazura: Se topeste ciocolata cu untul la microunde sau la ben-marie si se toarna pe deasupra sa acopere toata suprafata compozitiei/ Se lasa la rece peste noapte si adoua zi se scoate din tava si se taie degete de acest dulce si se serveste.Se mentine foarte bine in frigider intr-o cutie inchisa sau in congelator.

Ingrediente Hatif dulce de curmale, alune si ciocolata

1 pahar de curmale fare samburi si taiate bucatele

1 pahar apa fierbinte

1 pahar de alune prajite curatite

1 lingura de cacao

1/2 lingurita esenta de vanilie

1/4 pahar de ciocolata cips sau puteti taia ciocolata bucatele mici preferabil ciocolata amara.

90 gr glazura de ciocolata

1/2 lingura de unt

Categorii