Iepurasi dulci
Reteta culinara Iepurasi dulci din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Iepurasi dulci
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Iepurasi dulci
Rețete de Paște M-am jucat cu fiica mea în bucătărie și au ieșit niște iepurași foarte drăguți la masa de Paște!
500 g faina alba 1/2 lgt sare 70 g zahăr pudră 50 g unt 1 sau 250 ml lapte 10 g drojdie proaspata stafide pentru ochi un ou mic bătut putin zahar brunPune faina, sarea, zaharul pudra si oul in vasul robotului de bucatarie.
Incalzim putin laptele, adaugam 2 lg faina, 1 lgt zahar si drojdia. Se amestecă bine și se lasă la crescut 10-15 minute. După ce drojdia este activată, turnați-o în bol și porniți robotul. Se lasa la framantat pana se omogenizeaza aluatul. Adăugați untul la temperatura camerei și tăiați în bucăți mici. Lasati untul sa se incorporeze si sa devina un aluat care nu se mai lipeste de peretii vasului.
Se lasă într-un loc cald să dospească timp de o oră.
Dupa ce a crescut se ia aluatul si se framanta putin pe masa de lucru infainata, dandu-i forma de rulada. Tăiați în felii egale apoi tăiați fiecare felie în jumătate.
Aplatizați fiecare bucată apoi rulați-o cât mai mult posibil și modelați-o într-o sfoară. Luați sfoara și rotiți-l ca un melc, lăsând o porțiune liberă, formând coada iepurelui. La celălalt cordon, capetele sunt stivuite una peste alta și se formează capul și urechile. În orificiul format se pune o stafidă, acesta fiind ca un ochi. Lipiți cele două împreună, formând iepurașul. Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se continua cu restul de aluat. (vezi poze).
Bate bine oul si adauga zaharul brun. Se amestecă din nou până se topește și apoi se unge iepurașii. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20-25 de minute.
Poftă bună!
Ingrediente Iepurasi dulci
500 g faina alba
1/2 lgt sare
70 g zahar pudra
50 g unt
1 ou
250 ml lapte
10 g drojdie proaspata
stafide pt ochi
un ou mic batut
putin zahra brun