Inghetata cu capsuni - Deliciul aromat si cremos de vara

Inghetata cu capsuni - Deliciul aromat si cremos de vara - Cum se prepara Inghetata cu capsuni - Deliciul aromat si cremos de vara.

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Inghetata cu capsuni - Deliciul aromat si cremos de vara

 

Eu mananc inghetata mai mult iarna, vara nu prea, mi se face sete dupa ce mananc inghetata si as manca ceva sarat. Capsunile din gradina le-am pastrat pentru dulceata si am pus si la congelator pentru viitoare deserturi. Am cumparat niste capsuni, niste gloante de capsuni, habar nu am ce le fac oamenii astia care au culturi de capsuni, miros aveau, gust asa si asa, nu se compara cu cele culese din gradina. Asa ca m-am gandit sa le transform intr-o inghetata si ce a ramas din ce am cumparat le-am transformat intr-un piure, sa fac un tort. Inghetata este desertul delicios al verii, iar prepararea acestuia nu ia mult timp, asa ca te poti rasfata cu acest deliciu oricand ai pofta. Pentru aceasta Inghetata cu capsuni - Deliciul aromat si cremos de vara, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, zahar, iaurt grecesc, smantana, capsuni.

Ingrediente Inghetata cu capsuni - Deliciul aromat si cremos de vara 4 galbenusuri 250 g zahar ( se poate reduce din zahar daca capsunile sunt dulci, nu a fost cazul la mine) 1 lingura cu lapte 3,5% grasime 300 g iaurt grecesc cu 10% grasime 500 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime 600 g capsuni optional '' viermusi'' de ciocolata ( scuzati asocierea, dar asa vad eu ornamentele astea de ciocolata) sirop de la dulceata de capsuni ( asta ca tocmai facusem dulceata si a mers la fix)

Cum se prepara Inghetata cu capsuni - Deliciul aromat si cremos de vara

Mi-am pregatit ingredientele.

Mai intai am pregatit galbenusurile, intr-un castron de inox am pus galbenusurile, zaharul si laptele, am mixat bine, apoi am asezat castronul pe baia de abur si am amestecat continuu cca 10 min, apoi am lasat sa se raceasca bine crema de galbenusuri.

Am curatat capsunile de codite, le-am spalat apoi le-am pus in blender si le-am blenduit bine.

Smantana pentru frisca, rece de la frigider, am pus-o intr-un bol mai inalt si am mixat-o pana am obtinut o frisca ferma.

Intr-un castron incapator am pus iaurtul, am adaugat piureul de capsuni, am omogenizat, apoi am incorporat crema de galbenusuri racita bine, am amestecat bine, la final am incorporat frisca batuta.

Am transferat compozitia obtinuta in caserole cu capac, am presarat ''viermusi'' de ciocolata, am dat la congelator inghetata. A doua zi am scos de la congelator , am lasat cca 10 min si apoi am servit in cupe inghetata cu sirop de capsuni. Simplu, gustos si racoros pentru zile caniculare sau friguroase...:))))))))))))))))))

Incearca si reteta de Inghetata de ciocolata cu rom, delicioasa si aromata sau Inghetata de vanilie, fina si cremoasa.

Iti recomandam sa incerci si reteta de Inghetata de merisoare, cu un gust deosebit.

Ingrediente Inghetata cu capsuni - Deliciul aromat si cremos de vara

Ingrediente Inghetata cu capsuni - Deliciul aromat si cremos de vara

4 galbenusuri

250 g zahar ( se poate reduce din zahar daca capsunile sunt dulci, nu a fost cazul la mine)

1 lingura cu lapte 3,5% grasime

300 g iaurt grecesc cu 10% grasime

500 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime

600 g capsuni

optional '' viermusi'' de ciocolata ( scuzati asocierea, dar asa vad eu ornamentele astea de ciocolata)

sirop de la dulceata de capsuni ( asta ca tocmai facusem dulceata si a mers la fix)

Categorii